امروز : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳ - 4 جماد ثاني 1446
روزهایی که با سرنوشت مردم ایران گره خورد
۱۴ و ۱۵ خرداد باز هم فرا رسید. روزهایی که در تاریخ ایران با سرنوشت مردم ایران گره خورده است. ۱۴خرداد ماه سالروز رحلت امام خمینی(ره) و ۱۵ خرداد سالروز قیام خونین مردم در دوران پهلوی است. قیام ۱۵ خرداد به ماجرایی مهم در تاریخ ایران اشاره دارد. این رویداد به عنوان قیامی مهم در […]
۱۴ و ۱۵ خرداد باز هم فرا رسید. روزهایی که در تاریخ ایران با سرنوشت مردم ایران گره خورده است.
۱۴خرداد ماه سالروز رحلت امام خمینی(ره) و ۱۵ خرداد سالروز قیام خونین مردم در دوران پهلوی است.
قیام ۱۵ خرداد به ماجرایی مهم در تاریخ ایران اشاره دارد. این رویداد به عنوان قیامی مهم در طول دوران پهلوی شاه محمدرضا به وقوع پیوست. تظاهرات ۱۵ خرداد، یکی از رویدادهایی است که در خرداد ۱۳۴۲ خورشیدی به وقوع پیوست. این تظاهرات در پاسخ به بازداشت روحالله امام خمینی«ره» و اعتراض به لایحهی انجمنهای ایالتی و ولایتی و انقلاب سفید برگزار شد.
تظاهرات ۱۵ خرداد در شهرهای تهران، قم و ورامین در دوران حکومت محمدرضا شاه پهلوی، بر علیه دولت اسدالله علم برگزار شد. در این تظاهرات، نبرد و تداخل بین نیروهای شهربانی و تظاهرکنندگان رخ داد. برخی تحلیلگران و همچنین امام خمینی«ره»، این تظاهرات را به عنوان نقطه عطفی در آغاز انقلاب ۱۳۵۷ در نظر میگیرند.
۱۵ خردادماه، روز قیام خونین مردم جانبرکفی بود که به نام اسلام و برای اسلام به میدان آمدند تا سلطه طاغوتیان را از کشورشان برچینند.
در تاریخ ایران ۱۴ خرداد ماه نیز روز رحلت امام خمینی بنیانگزار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۸ است.
سیر بیماری امام خمینی (س) از روز اول خرداد ماه سال ۱۳۶۸ ه. ش. به طور جدی آغاز شد و تیم پزشکان تصمیم به جراحی دستگاه گوارش ایشان گرفتند. پس از عمل جراحی بیماری درمان نشد و سرانجام امام خمینی در ساعت ۲۲:۲۰ روز شنبه سیزدهم خرداد ماه سال ۱۳۶۸ به ملکوت اعلا پیوست. امام خمینی در زمان فوت ۸۷ سال داشتند.
با ارتحال امام خمینی، گویی زلزلهای عظیم رخ داده است، بغضها ترکید و سرتاسر ایران و همه کانونهایی که در جهان با نام و پیام امام خمینی آشنا بودند، یکپارچه گریستند و بر سر و سینه زدند.
هیچ قلم و بیانی قادر نیست ابعاد حادثه و امواج احساسات غیرقابل کنترل مردم را در آن روزها توصیف کند. وداع مردم با امام خمینی در روز و شب پانزدهم خرداد ۱۳۶۸، با حضور میلیونها نفر از مردم تهران و سوگوارانی که از شهرها و روستاهای سراسر ایران آمده بودند، در محل مصلای امام خمینی برگزار شد.
هیچ اثری از تشریفات بی روح مرسوم در مراسم رسمی نبود. همه چیز بسیجی و مردمی و عاشقانه بود. سرتاسر اتوبان و راههای منتهی به مصلی مملو از جمعیت سیاه پوش بود. پرچمهای عزا بر در و دیوار شهر آویخته و آوای قرآن از تمام مساجد و مراکز و ادارات و منازل به گوش میرسید.
در نخستین ساعت بامدادِ شانزده خرداد، میلیونها تن به امامت آیت الله العظمی گلپایگانی (ره) با چشمانی اشکبار بر پیکر امام نماز گزاردند. مراسم تشییع امام خمینی از مصلی تا مرقد امام خمینی در جنب بهشت زهرا _مزار شهیدان انقلاب اسلامی_ که به حرم امام خمینی مشهور است، با احساسات غیر قابل کنترل مردم برگزار شد و پیکر مطهر امام خمینی به خاک سپرده شد. روحشان شاد.*
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.